Speelgoed en meubels voor de kinderopvang, maar wel veilig!

recreatiespeelgoed

De ervaring van kinderen en ouders welke binnenkomen bij hun kinderopvang zou een uitnodigend en veilig gevoel moeten geven. Maar hoe zorg je hiervoor? Hoe geef je zowel kind als ouders een veilig gevoel? En hoe kan de inrichting aansluiten op de beleveniswereld van jonge kinderen? Daarin nemen we je mee in dit artikel.

Meubels kinderopvang

De uitstraling van een kinderopvanglocatie is één van de belangrijkste reden waarom ouders wel of niet kiezen voor een opvanglocatie. Zij zien graag dat de omgeving aansluit op de beleveniswereld van hun kind. Kleuren zijn hier een goed voorbeeld van. Met felle kleuren kan je een blije en energieke sfeer oproepen. Voor een rustige ruimte, denk aan een slaapzaal, dan zijn rustige pastelkleuren vaak weer meer passend bij de inrichting.

Naast de kleur is het belangrijk dat meubels en stevig en goed uitzien. En met stevig bedoelen we dan niet alleen dat het meubel zelf stevig moet zijn. Zo is het ook belangrijk dat meubels te verankeren zijn aan de grond en muur, om ongelukken te voorkomen.

Veiligheid

Voor ouders staat veiligheid hoog in het vaandel. En uiteraard staat dat ook hoog bij jou. Maar hoe zorg je voor die veilige omgeving? Het creëren van een veilige omgeving is de hoogste prioriteit van een kinderopvang. Dit aspect is echter erg ruim en komt op vele verschillende manieren terug. Zo ook in de inrichting of het gebruik van speelgoed en materialen. Bij meubels is het erg belangrijk om deze te verankeren. Een ongeluk is namelijk zo gebeurt en zit vaak in een klein hoekje. Zo ook bij het gebruik van speelgoed of andere materialen. Kinderen die iets in hun mond stoppen. Of onderdelen die van speelgoed kunnen afbreken. Door je vooraf goed te laten informeren kan je de beste keuze maken.

Naast het veilig maken van meubels en speelgoed zijn er ook nog voldoende mogelijkheden in het vergroten van de veiligheid binnen de locatie. Denk hierbij aan deurklemmen, hoekbeschermers, stopcontactbeveiligers en kastbeveiliging. Maar vergeet ook niet de EHBO-koffer. Controleer regelmatig of deze nog compleet gevuld is en alle materialen nog voldoen aan de eisen.

Vertrouwde leverancier

Voor het (her)inrichten van de opvanglocatie of het kopen van andere benodigdheden is het erg fijn een vaste vertrouwde leverancier te hebben die je kan voorzien in alle behoeftes. Geen wisselende contacten en alles wat je zoekt is te vinden onder één dak. Door de ruime keuzes is er voor elke wens wel een oplossing. Van het kiezen van kleuren tot grootte van bestellingen. Bij Baaslevert wordt er graag met je meegedacht.

Baaslevert is dé bewuste leverancier voor kinderopvang en onderwijs. Door middel van natuurlijke producten, persoonlijke service, constante ontwikkeling en samenwerking willen wij gezamenlijk de branches van kinderopvang en basisonderwijs verbeteren en verder verduurzamen.

Speelgoed kinderopvang

Baaslevert beschikt tevens over een ruim assortiment van speelgoed kinderopvang en  knutselmaterialen voor het houden van leuke en prikkelende knutselsessies. Voor meer informatie en het assortiment kan je een kijkje nemen op de website van Baaslevert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *