Soorten speelgoed waar kinderen pas écht blij van worden

recreatiespeelgoed

Het is niet altijd even de makkelijkste keuze als het gaat om welk speelgoed je moet kopen voor kinderen. Er zijn vele soorten speelgoed, maar ieder kind heeft toch zijn eigen voorkeur. Je wil natuurlijk het liefst dat je kinderen niet snel uit zijn gekeken op de (dure) speelgoed die je voor ze hebt gekocht en dat ze er lang van kunnen genieten. Zij blij, jij blij!

Speeltoestellen en recreatiespeelgoed

Laten we beginnen met speeltoestellen en recreatiespeelgoed. Dit is speelgoed, maar dan in het groot. Als er iets is waar kinderen dol op zijn, dan is het wel op avontuur gaan. Welk kind houdt nu niet van lekker klimmen en klauteren in een speeltuin en helemaal op te gaan in hun eigen fantasie? Met recreatiespeelgoed en speeltoestellen bezorg je je kinderen een onvergetelijk avontuur door een deel van je tuin om te toveren tot een waar speelparadijs.

Glijbanen, klimrekken, speelhuisjes, voetbaldoeltjes, zwembadjes, etcetera. Je kunt het zo leuk maken voor ze als je zelf wil. Je hoeft niet per se een grote tuin te hebben hiervoor. Het ligt er maar net aan hoeveel en welke speeltoestellen je plaatst.

Outdoor speelgoed

Los van de speeltoestellen en het recreatiespeelgoed bestaan er nog meer soorten speelgoed voor buiten. Vooral als je niet veel ruimte hebt, het speelgoed overal mee naar toe wil kunnen nemen en waar kinderen overal mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld steps, driewielers en skelters. Naast het lol hebben kunnen kinderen hier ook veel van leren, denk aan ruimtelijk inzicht ontwikkelen.

Indoor speelgoed

Naast speelgoed dat alleen of vooral buiten wordt gebruikt en gespeeld bestaat er uiteraard ook nog speelgoed voor binnen. Net zoals met outdoor speelgoed is dit een breed begrip en kan veel omvatten. Speelgoed voor binnen kan o.a. zijn bordspelletjes, knutselsets, klei, speelgoedauto’s, Lego, enzovoorts. 

Afhankelijk van de leeftijd van kinderen zijn er ook verschillende soorten spellen die ze leuk kunnen vinden. Kinderen die al wat ouder zijn zullen eerder computerspellen willen spelen op spelcomputers. Er is dus voor binnen ook ontzettend veel mogelijkheden als het niet zo mooi weer is of de kinderen geen zin hebben om buiten te spelen.