Luiertaart neutraal: zelf maken met deze handige stappen

Een luiertaart is een superleuk cadeau om te geven. Zowel om te geven tijdens een babyshower, maar ook als origineel kraamcadeau. Wanneer het geslacht van de baby nog niet is bekend gemaakt kun je kiezen voor een luiertaart neutraal die dan bestaat uit neutrale kleuren. Denk aan wit. Een luiertaart neutraal kun je natuurlijk kopen, maar het is ook mogelijk om zelf een luiertaart te maken. Gebruik daarbij je creativiteit en natuurlijk een stukje basis om er zelf mee aan de slag te gaan. 

In deze blog leggen wij daarom uit hoe je zelf een luiertaart neutraal kunt maken of natuurlijk een andere luiertaart naar wens. 

Wat is een luiertaart? 

Een luiertaart kun je eigenlijk het best vergelijken met een bruidstaart dat ook uit meerdere lagen bestaat. Bij een luiertaart is het echter zo dat deze niet eetbaar is, maar bestaat uit meerdere luiers. De taart wordt vaak gegeven als kraamcadeau of voor tijdens een babyshower. Het is origineel en je kunt heel erg je creativiteit erin stoppen. Naast dat er bij een luiertaart, natuurlijk luiers worden gebruikt, komen er ook veel accessoires bij aan te pas. Dit zorgt ervoor dat de luiertaart extra opvalt en ook extra leuk is om te geven en natuurlijk om te ontvangen. 

Zelf een luiertaart neutraal maken 

Het leuke aan zelf een luiertaart maken is dat je helemaal je eigen ideeën en fantasie in kwijt kunt. Jij bepaalt zelf de kleuren die gebruikt worden en in het geval van een neutrale luiertaart bepaal je dat ook volledig zelf. Misschien ligt jouw voorkeur meer bij beige in plaats van wit. Voor het maken van een luiertaart heb je ongeveer 48 a 50 luiers nodig. Andere dingen die je nodig moet hebben zijn: 

– touw
– schaar
– plakband
– lint
– cadeautjes

Om te beginnen met een luiertaart is het allereerst belangrijk om alle luiers op te rollen die je wilt gebruiken. Doe daar vervolgens een elastiekje omheen. Voor de onderste laag stop je alle luiers in een taartvorm, draai ze met de gladde kant naar buiten. Bind vervolgens een touwtje om alle luiers en keer de taartvorm om; de onderste laag is nu klaar. Even de elastiekjes verwijderen, zodat je een egaal geheel krijgt en je er een mooi lint omheen kan doen, of washi tape. Dat is vooral heel handig, omdat het al plakt. De bovenste laag maak je vervolgens precies zo, alleen dan kleiner. Zo ontstaat er echt een taart met meerdere lagen. Zet alle delen vervolgens op elkaar en versieren maar. 

Cadeautjes gebruiken 

Wie wordt er nu niet blij van cadeautjes? Wij wel! En natuurlijk hoort een cadeautje ook bij een luiertaart. Met verschillende artikelen kun je een luiertaart helemaal compleet maken. Zo kun je ook zelf bepalen wat voor cadeaus je toevoegt aan het pakket. Je kunt voor het pasgeboren kindje of tijdens een babyshower natuurlijk allerlei verschillende cadeautjes toevoegen aan de luiertaart. Je kunt dan ook kijken voor cadeaus die handig zijn voor de ouders en niet alleen maar voor de baby. Uiteraard ben je hier volkomen vrij is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *