De beste luiers

wasbare zwemluiers

Bij de komst van een baby komt er veel op je af. Allerlei zaken moeten worden geregeld zoals bijvoorbeeld de kleren van het kind. Met name het dagelijks leven zal voorgoed veranderen. Zo zijn er een aantal zaken die dagelijks terugkomen. Een bijvoorbeeld het verschonen van de luier. Er zijn verschillende soorten luiers op de markt. Als we kijken naar de diverse soorten op de markt kunnen grofweg onderscheiden twee soorten. Hieronder, een aantal voordelen en nadelen van de verschillende soorten luiers.

wasbare zwemluiers

Wegwerpluiers

Veel mensen kennen ze wel. De klassieke wegwerpluier. Je kunt ze kopen in een grote verpakking, maar ook in kleinere pakken. Dit zijn over het algemeen genomen eenvoudige standaard luiers. Het voordeel van deze luiers is dat zo makkelijk op te ruimen zijn. Na het verwijderen van de luier die is gebruikt, zou je hem simpelweg op en gooi je hem bij het vuilnis. Deze les hebben echter ook enkele nadelen. Ten eerste zijn ze niet zo vriendelijk voor het milieu omdat ze gemaakt zijn van Materialen die niet allemaal even milieu vriendelijk zijn. Daarna zijn ze voor de baby vaak ook niet al te comfortabel. De huid van een baby kan irritatie gaan vertonen bij regelmatig gebruik van dit soort luiers.

Stoffen luiers kopen

Tegenwoordig is het steeds meer gangbare zaak om stoffen of wasbare zwemluiers te kopen. Dit heeft verschillende redenen en oorzaken. Zoals hierboven reeds genoemd is het comfort van de gemiddelde wegwerpluier niet bepaald prettig voor de baby. Met een stof van luier is dit een heel wat beter verhaal. Daarnaast zijn ze ook vrij gemakkelijk te hergebruiken. Een soort van luier kan zo na gebruik in de wasmachine. Naast deze voordelen zijn er andere zaken die het de moeite waard maken om voortaan over te stappen op een stoffen luier. Zo zijn er bijvoorbeeld vele soorten en maten verkrijgbaar. Als we het hebben over soorten dan gaat het met name over het uiterlijk van de luier. Deze is verkrijgbaar in allerlei kleuren en opdrukken. Dit ziet er meteen een stuk leuker en prettiger uit qua uitzicht. Ook is het dragen van stoffen luiers beter voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *