Cadeautip: kies voor houten speelgoed

Met feestdagen of een verjaardag voor de deur kun je best wel eens keuzestress ervaren waar het de cadeautjes betreft. Wat ga je dit jaar geven? Het is niet altijd gemakkelijk iets nieuws of origineels te bedenken. En juist doordat het aanbod zo groot is kan kiezen nog eens extra lastig zijn. Daarom lees je in dit artikel meer over de voordelen en veelzijdigheid van één specifieke categorie cadeautjes: houten speelgoed.

Waarom houten speelgoed?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor houten speelgoed in plaats van plastic speelwaren. Zo koop je speelgoed van een erg robuust en duurzaam materiaal. Houten speelgoed kan tegen een behoorlijk stootje. De ontvanger van jouw houten cadeau zal hier dus extra lang plezier aan beleven. Houten speelgoed is verder vaak erg mooi vormgegeven en nog een aantrekkingskracht is de geringere impact op het milieu. In tegenstelling tot plastic speelgoed wordt houten speelgoed vaak duurzaam vervaardigd en daarmee is dit type speelgoed een milieubewuste keuze.

Stimuleer de verbeeldingskracht

Toch ligt misschien wel de grootste kracht van houten speelwaren in de verbeeldingskracht die het aanspreekt bij de ontvanger. Waar plastic speelgoed zich meestal kenmerkt door felle kleuren, stickers, technische snufjes en andere toeters en bellen laat houten speelgoed in haar eenvoud vaak iets te raden over. Op deze manier daagt het kinderen uit om hun eigen fantasie te gebruiken en creatief en vindingrijk te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een houten regenboog waarmee kinderen oneindig veel creaties kunnen maken; van een dinosaurus tot een dierenflat tot een treintunnel en ga zo maar door.

Veelzijdig cadeautje

Genoeg reden dus om de wereld van het houten speelgoed eens verder te verkennen. Speelgoed van hout is vaak wel iets duurder dan plastic tegenhangers. Daar staat tegenover dat het aanbod van houten speelwaren groot is waardoor je toch cadeautjes vindt in heel diverse prijsklassen. Soms zul je iets meer te besteden hebben, zoals misschien voor een verjaardag. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld voor een klein prijsje een leuk schoencadeautje zoekt, is houten speelgoed een hele goede optie.

Kies een leuk thema

Ben je enthousiast over alle voordelen van houten speelgoed, dan maakt het kiezen van een bepaald thema de zoektocht naar een passend cadeautje gemakkelijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten dieren: boerderijdieren, bosdieren of exotische en mythische varianten zoals krokodillen, tijgers en draken. In een thema als de natuur kun je vaak heel leuke bijpassende houten accessoires vinden, zoals bomen, blokken torens en kastelen. Hiermee kunnen kinderen zelf een wereld creëren en verhalen met het speelgoed scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *