Babykleding kopen als cadeautje

Babykleding kopen als cadeautje kan best lastig zijn. De mama’s van het kindje weten exact welke maat hun kindje heeft, maar wanneer je babykleding wil kopen als cadeau en het ook voor de ouders een verrassing wil houden is het handig om te weten welke maat bij welke leeftijd hoort. Bovendien hebben niet alle kleertjes hetzelfde maatsysteem. Denk maar aan kleding met een Amerikaanse maattabel, een Engelse maattabel of zelfs een Chinese maattabel. Dit laatste komt vaak voor bij kleding die verkocht wordt via grote webaanbieders als AliExpress of Joom.

Nederlandse maattabellen voor kinderen

 In Nederland lopen de maten van kinderkleding gelijk met de lengte van het kind. Vanaf maat 50 tot en met maat 86 voor de kleinsten .Vanaf maat 92 zijn  kinderen 2 jaar of ouder.  In de tabel hieronder vind je snel de juiste maat. 

LeeftijdMaandenLengte in centimetersMaat
0-1maand5050
1-2maanden5656
2-4maanden6262
4-6maanden6868
6-9maanden 7474
9-12maanden8080
12-18maanden8686

Amerikaanse maattabellen

Amerikaanse maattabellen komen ook in Nederland veelvuldig voor. Bij een Amerikaanse maattabel wordt gewerkt met cijfers in combinatie met letters. ( P voor prematuur , M voor months en de T voor toddler ). NB staat daarbij voor 0 maanden. Verder wijst het eigenlijk zichzelf. 3M staat voor 3 maanden. Dit is dan weer gemakkelijk te herleiden via een Nederlandse maattabel. 

Baby en kinderkleding online kopen

Vooral nu in deze tijden van corona even vlug shoppen niet altijd tot de mogelijkheden behoort wil je wellicht liever kindermerkkleding kopen bij www.hippemensjes.nl. Eenvoudig vanuit je eigen huis kleding bestellen voor baby’s en kinderen zonder gedoe. Daar vind je naast kleding ook accessoires en speelgoed voor baby’s en kinderen. Alles handig en zeer overzichtelijk voor jou gerangschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *